Odd R. Antonsen har gjennom mange år drevet sitt eget storband, symphonic band, hatt privatelever og drivet utstrakt seminarvirksomhet. Fra 2013 har sønnen Tom Erik Antonsen overtatt det musikalske ansvaret for storbandet.

Flere norske og utenlandske profesjonelle solister har samarbeidet med Antonsen og hans forskjellige orkestre. Arne Domnerus, Putte Wickman, Frode Thingnæs, Wenche Myhre, Göran Fristorp, Ola Kvernberg, Morten Gunnar Larsen og Ole Edvard Antonsen er noen.

Odd R. har drevet med musikk en mannsalder og vært innom de fleste stilarter. Odd R. Antonsen har ledet både symfoniorkestre, kor, koprs, storband og forskjellige sammensetninger innen kammermusikk.

I 1985 mottok han Norges Musikkorps Forbunds Hederspris for dirigenter. Han var da den yngste gjennom tidene som hadde mottatt prisen.

Odd R. Antonsen mottok Hedmarkprisen 2009 under julekonserten til storbandet i Festiviteten kino 2009.

Gjennom mange år har Odd R. Antonsen drevet Odd R. Antonsen Symphonic Band. Hvor mange dyktige og entusiastiske musikere fra hele Norge, som har lyst til å gjøre noe «ekstra» for denne type musikk har vært med. Mange har også vært vel etablerte i det profesjonelle musikkliv og musikkstudenter som har hatt som mål å bli profesjonelle. I tillegg har det vært med mange meget dyktige amatørmusikere.

Det er spilt in 6 CD /MC, hvorav «The Man With The Horn» ble nominert til Spellemannsprisen i 1992. I tillegg har det vært en rekke TV og radioinnspillinger. Humør, innsatsvilje, entusiasme og ikke minst dyktighet har preget opptaksarbeidet og konsertene.Orkesteret var også hovedorkester på «The Last Night of the Festival» i OL-Amfi på siste Janitsjarfestival på Hamar i 1999. Det var ca 3000 tilhørere i salen, og konserten ble en gedigen suksess. Som et «landslag» var ORASB et selvfølgelig valg til åpningen av Vikingskipet.

Odd R Antonsen Int. Musikk

Adres: Sagengveien 3, 2322 Ridabu
Tel.: 62 52 56 04
E-mail: oddr@orasb.no - merete@orasb.no